top of page

Veelgestelde Vragen

Welkom bij de Veelgestelde Vragen van het Hielpijncentrum. Hier vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen over hielpijn, verschillende aandoeningen, en onze behandelmethoden. Indien u specifieke informatie zoekt, kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer details.

Hoe kan ik een afspraak maken bij het Hielpijncentrum?

U kunt eenvoudig een afspraak maken door contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail. Onze vriendelijke medewerkers staan klaar om u te helpen.

Telefoon: 0481-769028

Mail: info@hielpijncentrum.com

Hoe lang duurt het voordat de hielpijn over is?

Op maat gemaakte steunzolen en geschikt schoeisel kunnen direct verlichting bieden bij hielpijn, maar het herstel van peesplaatirritatie duurt doorgaans 6 tot 18 maanden. Hoewel deze aandoening vaak vanzelf herstelt, kan gerichte behandeling de klachten verminderen. Het is echter geen one-size-fits-all situatie, omdat symptomen en diverse factoren zoals lichaamsgewicht en spierbalans individueel verschillen. Bij hielpijn die langer dan 7 maanden aanhoudt, is behandeling maatwerk, met aandacht voor unieke klachten en beïnvloedende factoren.

Hoe wordt hielpijn gediagnosticeerd?

De Hielpijnexpert voert een grondig onderzoek uit naar uw voeten en analyseert uw loop- en staanpatroon. Echografie worden gebruikt om verschillende structuren te onderzoeken. Daarnaast kunnen vragenlijsten worden ingevuld om een nauwkeurig beeld van uw klachten te verkrijgen. In sommige gevallen kan een collega van een andere discipline worden betrokken bij het onderzoek.

Moet mijn hielpijn worden behandeld?

Pijn signaleert problemen, zoals overbelasting of weefselbeschadiging. Rust kan hielpijn door overbelasting binnen enkele weken verminderen, maar verwaarlozing kan schade veroorzaken. Weefselbeschadiging herstelt niet altijd vanzelf. Verwaarloosde klachten vereisen ingrijpender behandelingen en een langere hersteltijd. Snel inzicht in de oorzaak is cruciaal om verergering te voorkomen.

Waarom hebben voorgaande behandelingen geen  resultaat? 

Als klachten onverminderd blijven ondanks verschillende behandelingen, is het essentieel  zaken te overwegen. Allereerst moet men nagaan of de behandeling gericht is op de juiste diagnose. Soms lijkt de behandeling te werken, maar heeft deze uiteindelijk geen effect op de werkelijke aandoening.

Daarnaast is het belangrijk te evalueren of de behandeling correct wordt uitgevoerd. Gedurende het behandeltraject moet regelmatig worden bekeken hoe de klacht zich ontwikkelt en of de behandeling effectief wordt toegepast. 

Kan ik alvast wat doen voordat de eerste behandeling plaatsvind?

Terwijl u zich voorbereidt op uw eerste afspraak, of wacht op een antwoord op jouw mail, hebben we enkele nuttige oefeningen samengesteld om u te helpen de hielpijn te verlichten. Deze eenvoudige oefeningen zijn ontworpen om de mobiliteit te verbeteren en de spieren rondom de voet en hiel te versterken. Naast deze oefeningen bieden we enkele adviezen voor het omgaan met hielpijnklachten

Voor persoonlijk advies en gerichte behandelingen staan we voor u klaar bij het Hielpijncentrum.

bottom of page