top of page

Oefenpagina

Welkom op onze oefenpagina. Terwijl u zich voorbereidt op uw eerste afspraak, of wacht op een antwoord op jouw mail, hebben we enkele nuttige oefeningen samengesteld om u te helpen de hielpijn te verlichten. Deze eenvoudige oefeningen zijn ontworpen om de mobiliteit te verbeteren en de spieren rondom de voet en hiel te versterken. Naast deze oefeningen bieden we enkele adviezen voor het omgaan met hielpijnklachten

Voor persoonlijk advies en gerichte behandelingen staan we voor u klaar bij het Hielpijncentrum.

Uitleg hielpijn klachten door fysiotherapeut

Omgaan met hielpijn

  1. Rust en ijs: Geef uw voeten regelmatig rust en overweeg korte periodes van ijsapplicatie gedurende 15 minuten om de pijn te verminderen.

  2. Schoenkeuze: Draag goed ondersteunende schoenen met voldoende demping en een goede pasvorm. De schoenen moeten prettig lopen. Vermijd langdurig gebruik van ongeschikt schoeisel.

  3. Normale afwikkeling: Probeer zo snel mogelijk uw normale looppatroon te hervatten, de startpijn bij het in beweging komen zal dan sneller verdwijnen. 

  4. Bewaar de balans tussen belasting en belastbaarheid: Het is cruciaal om de balans te bewaren tussen belasting (activiteiten, oefeningen) en belastbaarheid (het vermogen van uw voeten om deze belasting te dragen). Luister naar uw lichaam en vermijd overmatige fysieke inspanning. Pas de intensiteit van activiteiten aan om binnen de grenzen van uw voetgezondheid te blijven.

  5. Warm de pees op voordat u gaat staan of lopen 

Oefeningen

bottom of page