peesplaat ontsteking

fasciitis plantaris

Er worden veel verschillende termen gebruikt voor pijn aan de onderkant van de hak; hielspoor, peesplaatontsteking, fasciitis plantaris, plantar fasciitis, hielpijn of simpelweg pijnlijke voeten. In de meeste gevallen wordt pijn onder de hak veroorzaakt door de peesplaat die op de hak aanhecht.

Men spreekt vaak bij deze klachten van een ‘peesplaatontsteking’. De oorzaak is echter een structuurverandering van de peesplaat bij de aanhechting op de hak. Kenmerkend is de scherpe pijn die vooral gevoeld wordt na een periode van rust. Na een aantal stappen neemt de pijn vaak af. Echter naarmate de belasting groter wordt en / of langer duurt neemt de pijn weer toe. Met soms stekende pijn in de gehele hiel die in rust wordt ervaren. Er zijn effectieve behandelmethodes voor deze vervelende blessure. Wacht dus niet te lang met het nemen van maatregelen.

dit is wat we doen

Hielpijncentrum Gelderland is een expertisecentrum voor de behandeling van voet- en onderbeenklachten. Wij zijn specialist in het onderzoeken en behandelen van alle soorten hielpijklachten en pakken de oorzaak van uw klachten grondig aan.

}

Geen wachtlijst

Snel een afspraak en behandeling.

Professionals

Professionele medewerkers en specialisten

Geavanceerde faciliteiten

Locaties in Nijmegen, Gendt en Elst

Persoonlijke behandeling

Behandelingen gericht op het individu

Waarom hielpijncentrum?

Een team van hielpijnspecialisten werkt onder één dak samen om op het gebied van diagnosestelling en behandeling tot het beste resultaat te komen. Onze professionals; gespecialiseerde fysiotherapeuten, manueel therapeuten, orthopedische schoentechnici en register sport podologen weten alles van voeten en hebben hier jarenlang hun ambitie liggen. Kwaliteit is voor ons belangrijk en daarom  blijven we ons ontwikkelen, hierdoor bieden we altijd ‘state of the art’ zorg en bent u snel van de klachten af. 

onze aanpak

Wij handelen snel en effectief. We starten direct met het behandelen van uw klachten.

Een hielpijnspecialist brengt uw voetklachten in kaart door middel van manueel onderzoek, een echografisch onderzoek en een digitale loopanalyse. Soms is daarna aanvullend onderzoek noodzakelijk door een sportpodoloog of orthopedisch schoentechnicus.

Na het stellen van de diagnose maken we samen een behandelplan en starten we direct de eerste behandeling. Zo helpen we u zo snel mogelijk van uw hielproblemen af. Na de behandeling gaat u met een oefenplan op maat weer naar huis.

  • onderzoek - 25%
  • Diagnose - 50%
  • Behandelplan - 75%
  • behandeling - 100%

BEHANDELMETHODEN

Shockwave

Shockwave therapie wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. Chronische pijnklachten zijn vaak behandelbaar met deze nieuwe vorm van pijnbestrijding.

j

EPTE

EPTE is een innovatieve methode voor de behandeling van chronische peesklachten. Een klein aantal behandelingen biedt al blijvend resultaat. EPTE is een relatief nieuwe behandelvorm waarmee chronische peesklachten effectief aan te pakken zijn.

Steunzolen

Hielpijn wordt naast overbelasting vaak veroorzaakt door een verkeerde stand van de voeten.Tijdens gebruik van de juiste steunzolen zullen uw pijnklachten direct minder zijn. Als er ook structurele stand afwijkingen van de voet ten grondslag liggen zullen deze door de op maat gemaakte orthopedische steunzolen gecorrigeerd worden.

b

Schoenadvies

Schoenen spelen een belangrijke rol in de stand van de voet. Belangrijk is om goed na te denken waar je de schoen voor gaat gebruiken. Ga je er een flinke wandeling mee maken of draag je de schoenen tijdens je werk? Bij een verkeerde keuze kunnen de consequenties voor voeten funest zijn.

l

Dry Needling

Met dry needling zijn spierverhardingen, ook wel triggerpoints, effectief te behandelen. Bij dry needling gaat de fysiotherapeut op zoek naar de triggerpoints in uw spieren. Met een naald prikt de therapeut de betreffende spier aan, wat u nagenoeg niet voelt. Hierdoor raakt de spier snel en langdurig ontspannen.

Manuele therapie

Fysiotherapie en manuele therapie bestaan uit mobilisatie technieken, optimaliseren van het looppatroon en kracht/ stabiliteit training. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook veel aandacht aan de preventie van de klachten, helemaal toegesneden op uw lichaam.

A

Loopanalyse

Of u nu wekelijks een rondje van vijf kilometer hardloopt, of graag en stukje wandelt; bij veel patiënten met voetklachten kan een loopanalyse zinvol zijn. Na het analyseren van uw looppatroon, kunnen wij u beter adviseren in bijvoorbeeld schoenkeuze. Maar wij gebruiken de informatie uit de loopanalyse ook voor onze therapie, voor het maken van trainingsschema’s of voor de keuze van steunzolen.

[

Flywheel training

Flywheel training (ook wel iso-inertial training genoemd) maakt gebruik van de vliegwieltechnologie, die is ontwikkeld aan het prestigieuze Karolinska Instituut in Zweden. Deze technologie wordt onder andere gebruikt door de NASA, omdat het astronauten in staat stelt te trainen in een gewichtloze omgeving.

onze specialisten

Allemaal hebben we zo onze eigen specialisaties en interessegebieden, maar één ding hebben we gemeen: we zijn gepassioneerd over bewegen en helpen jou graag met ‘state of the art’ beweegzorg tot je jouw doel bereikt hebt. 

Massai Wismans MSc

Massai Wismans MSc

Hiel Specialist

Dorinda Hazeleger MSc

Dorinda Hazeleger MSc

Echografist

Joey Joosen

Joey Joosen

Pees Specialist

Bas Wien

Bas Wien

Orthopedische Technologicus

Harm Scholten

Harm Scholten

Orthopedische schoentechnicus

Marco Leemreise

Marco Leemreise

Orthopedische schoentechnicus

!